Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels?

Als het op vloeren aankomt, is er geen vervanging voor terrazzovloeren. Het is buitengewoon mooi, sterk en duurzaam. In zijn meest basale vorm bestaat terrazzo uit kleine stukjes marmer of glas die in platen zijn gesneden. Deze stukken zijn geplaatst in een cementsubstraat, meestal keramische tegels. De toplaag wordt vervolgens sterk gepolijst tot een sterk reflecterende, gladde afwerking Retrotegels.

Wat zijn terrazzotegels

Tegenwoordig is het productieproces voor het produceren van terrazzotegels nog steeds vrijwel ongewijzigd ten opzichte van het proces dat honderden jaren geleden in Itali├ź werd gebruikt. Een meester-vakman zit aan een tafel met een blad van terracotta, marmer of zelfs glas en plaatst de afzonderlijke stukken achter elkaar. De meester-vakman hamert de platen vervolgens met de hand op hun plaats met een zware hamer. Veel moderne moza├»ekfabrieksmachines gebruiken een vergelijkbare productietechniek.

Een voordeel van het gebruik van terrazzo in vloertoepassingen is dat het bestand is tegen vele soorten vlekken, krassen en barsten. Een ander voordeel van het gebruik van terrazzo in de keuken, badkamers en entrees is het feit dat het product bestand is tegen intensief, intensief voetverkeer. Vanwege zijn veerkracht is terrazzo een uitstekende keuze voor vloerverwarmingssystemen, zoals vloerverwarmingssystemen die gebruik maken van polyurethaanmortel. Door een vloerverwarmingssysteem op groutbasis met siliconenkit te installeren, beschermt u uw vloeren ook tegen vocht en vlekken.

Klik op deze link: https://www.retrotegels.nl/