Hosting

Wat is webhosting en serverbeheer?

Wat is webhosting? Webhosting is eigenlijk een online service waarmee u uw website-bestanden op het World Wide Web kunt plaatsen. Webhosting, in Laymans-voorwaarden, is het proces van het hosten van uw eigen website. Er zijn veel soorten hostingdiensten en sommige van hen zijn kosteloos, terwijl anderen een nominale vergoeding kunnen inladen. Webhosting omvat ook het zorgen voor het inhoud van de sites, zodat de inhoud up-to-date en doorzoekbaar blijft.

In Simplerer-voorwaarden biedt webhosting u en andere gebruikers van het systeem om een uniform resource-locator of URL te hebben. Dit is een aantal cijfers die op unieke wijze elke website op de server identificeert. Wanneer u een websiteadres in uw browser typt, vraagt u eigenlijk informatie van die URL. Dus wanneer u het IP-adres hebt, dat verwijst naar het numerieke gedeelte van het numerieke adres, en u typt een websiteadres, heeft uw computers Internet Protocol-adres eigenlijk toegang tot die website. De computer controleert of de gebruikersaanvragen correct worden behandeld door de server voordat deze de informatie weergeeft aan de gebruikersbrowser. Dus, wat is een domeinnaam en hosting?

Een domeinnaam is gewoon de naam van uw domein.

Het kan zijn wat je wilt dat het is, zolang het kort en gemakkelijk is om te onthouden voor mensen die toegang krijgen tot je websites. Meestal zijn domeinnamen acht letters lang, maar u kunt hyphens gebruiken om meer unieke domeinnamen te creëren.

Een domeinnaam dient als het virtuele adres op het World Wide Web. Dit adres wijst op een specifieke website die u bezit, in plaats van de fysieke locatie van die website. Dit maakt het gemakkelijker voor uw gebruikers om u online te vinden, omdat ze hun IP-adressen niet hoeven in te typen wanneer ze uw site bezoeken. Misschien denk je dat het logisch is dat je een webhostingprovider moet kopen met A.com-extensie, maar er zijn veel aanbieders die beide aanbieden.

Webhostingrekeningen komen meestal in twee basisvormen: gedeeld en toegewijd.

Gedeelde hostingaccounts zijn die welke worden gehost op een server die wordt gedeeld door meerdere gebruikers. Dit betekent dat elke website in staat is om dezelfde bandbreedte- en harde schijfruimte te gebruiken. Dedicated Hosting-accounts zijn anders, omdat deze websites de enigen zijn die toegang hebben tot en gebruik de serverruimte. Tijdens de gedeelde servers kunt u toegang krijgen tot uw eigen harde schijf en bandbreedte, dedicated servers beperken wie toegang heeft tot de serverruimte, waardoor het moeilijker is voor grote websites met tal van bezoekers om dezelfde bronnen te gebruiken.

Als u van plan bent om een online bedrijf te starten, moet u begrijpen welk serverbeheer is. Dit is een van de belangrijkste aspecten van hosting en VPS of virtuele privéservers kunt u uw servers controleren en beheren vanaf een afgelegen locatie. Als u op zoek bent naar een blog, is Cloud Hosting de ideale keuze voor u. Hier kunt u uw blog van elke locatie beheren zonder zich zorgen te hoeven maken over het beheer van uw servers.

Wil je website hosting kopen of bestellen? Klik hier