Glutenvrij vlees

Glutenvrij vlees

Omdat er nu veel voedselherroepingen zijn vanwege voedsel dat is besmet met salmonella of andere bacteriën, is het belangrijk om te weten welk voedsel je moet vermijden. Veel mensen denken dat ze een veilig stuk vlees eten, terwijl het in werkelijkheid besmet kan zijn met iets schadelijks. Glutenvrij betekent niet dat het voedsel veilig is om te eten, want zo ongeveer alles dat gluten bevat, kan besmet zijn met bacteriën. Glutenvrij betekent dat het glutenvrij is en dat de voeding geen sporen van gluten bevat. Glutenvrij is niet zo gebruikelijk als normaal glutenvrij, omdat glutenvrij voedsel niet zo bekend is en de meeste mensen niet eens weten dat het er is glutenvrij vleeswaren.

Glutenvrij vlees

Glutenvrij betekent dat het is verwijderd uit de tarwe, rogge, gerst en haver waaruit het voedsel bestaat. Al het hele verse vlees, varkensvlees, kip en vis zijn van nature ook glutenvrij. Pas op voor vis verpakt in containers die zijn gemalen en gemarineerd. Soms zit er een vulmiddel in gehakt en kan het ook gluten bevatten. Deli-vlees moet worden gecontroleerd op gluten.

Controleer tijdens het winkelen de etiketten zorgvuldig op gluten en vraag naar het glutenvrije vlees dat u koopt. Ga er niet vanuit dat het niet glutenvrij is, alleen omdat het als zodanig is geëtiketteerd. Als je erachter komt dat het is verwerkt en dat er gluten in zitten, probeer het dan terug te brengen naar de winkel waar het is gekocht en vraag de kassamedewerker of het kan worden terugbetaald. Dit is meestal vrij eenvoudig te doen en u hoeft zich geen zorgen te maken dat u wordt afgewezen door andere winkels. Controleer de etiketten vaak en let goed op wat u koopt, zodat u aan het einde van de maand geen verrassingsrekening krijgt.

Klik hier voor meer informatie: https://cooltomeatyou.nl/