shea

Hoe Shea Moisture Leave-In Conditioner te gebruiken

Helemaal Shea | Vrij Natuurlijk Karitéboter is een gezond product, een product dat u jarenlang van nut zal zijn. Voordat u echter overweegt het te gebruiken, wilt u misschien eerst leren hoe u het veilig kunt gebruiken en er vervolgens het maximale uit halen.

Als je niet oppast, kan het gebruik van shea-producten ook gevaarlijk zijn. Er is bijvoorbeeld een verschil tussen natuurlijke shea en de synthetische producten die je in de meeste winkels in de schappen ziet liggen. Synthetische shea kan alcohol of andere toevoegingen bevatten, die zeer schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid.

Synthetische shea bevat ofwel minerale olie of een goedkope alcohol op petroleumbasis.

Het is bewezen dat minerale olie een oorzaak is van huiduitslag, terwijl producten op basis van petroleum dat niet zijn. De keuze tussen de twee hangt af van persoonlijke voorkeur, maar shea-vocht moet worden gekozen boven minerale olie, omdat het een volledig natuurlijk product is. Sheaboter is ook rijk aan vitamine A en E, die krachtige vochtinbrengende crèmes zijn. Veel andere plantaardige oliën zijn ook rijk aan vitamines en essentiële vetzuren, maar ze behoort tot de krachtigste, met meer dan 20 keer meer vitamine E dan de olie die uit planten wordt gewonnen. Er wordt ook aangenomen dat het gunstig is voor het genezen van de droge huid, omdat het een karakteristieke vettigheid heeft waardoor het bijna vettig aanvoelt.

Zorg er bij het aanbrengen van een shea-moisturizer voor dat je eerst een dunne laag op de aangetaste plekken aanbrengt en daarna een lichte vochtinbrengende crème. Zorg er ook voor dat u uw gezicht alleen met lauw water wast en nooit agressieve zeep.

Als je een echt vette huid hebt, kun je een milde exfoliërende reiniger voor je gezicht gebruiken.

Als je een droge huid hebt, is het raadzaam om een zwaardere zalf te gebruiken, zoals een zalf met rozenwater of toverhazelaar.

Door dagelijks shea-vochtinbrengende crème te gebruiken, blijft je huid niet alleen gehydrateerd, maar het helpt ook om toekomstige acne-uitbraken te verminderen. De conditioner moet ongeveer twee weken meegaan, dus zorg ervoor dat u een product koopt dat niet meer dan twee keer per week gebruikt mag worden. Een manier om erachter te komen of de shea-moisturizer voor u werkt, is door naar de ingrediënten te kijken. Hoe natuurlijker de ingrediënten, hoe beter.

Er zijn verschillende soorten producten die zijn samengesteld om te helpen bij de leave-in conditioner van shea-vocht, waaronder hydraterende nachtcrèmes en lotions, evenals bodylotions en crèmes. Het is belangrijk dat u de etiketten leest van de producten die u kiest en probeert degene te kiezen die ingrediënten bevatten zoals groene thee en aloë vera, die allemaal uitstekend zijn voor de huid. De shea-hydrocotyle moet ook worden gehydrateerd, omdat het helpt om uitdroging te verwijderen en het is aangetoond dat het het genezingsproces van je huid versnelt. Als u vragen heeft over de shea-moisturizer die u kiest, is het een goed idee om contact op te nemen met uw apotheker of uw dermatoloog.

Er zijn andere manieren om ervoor te zorgen dat u het beste resultaat haalt uit de leave-in conditioner met shea-vocht die u besluit te gebruiken. Sommige mensen kiezen voor een instant conditioner, die direct na het douchen of baden wordt aangebracht, waarna ze zich afdrogen en hun gezicht wassen. Hoewel dit helpt om overtollige olie kwijt te raken, doet het niets om de huid te herstellen die tijdens het gebruik van het product is beschadigd. U dient de instructies op de fles van de conditioner zorgvuldig te volgen. Als u vragen heeft over hoelang de conditioner op uw huid moet blijven zitten, neem dan voor gebruik contact op met uw dermatoloog of apotheker om er zeker van te zijn dat u de gewenste resultaten krijgt.

Klik hier voor meer informatie: Vrijnatuurlijk.nl