Wat is een bulletjournal? Hoe het u kan helpen bij het schrijven van uw memoires

Wat is een bulletjournal? Hoe het u kan helpen bij het schrijven van uw memoires

Wat is een bulletjournal? Het is een notitieboekje dat je bijhoudt van de belangrijkste momenten, gebeurtenissen en thema's van je leven, georganiseerd in een soort bullet-journaalstijl. Het concept is ontwikkeld door assistent-professor Robin Davenport van de Michigan State University en wordt gebruikt door studenten, onderzoekers en therapeuten over de hele wereld. Robin Davenport zegt dat het werkt omdat het een structuur biedt waardoor een persoon de veranderende aspecten van zijn of haar leven beter kan managen.

Wat is een bulletjournal?

Kortom, het bullet-journaal is behoorlijk ingewikkeld. Elk segment van het tijdschrift, samen met zijn tijdschriftpagina's, is onderverdeeld in een reeks gerelateerde modules: een actueel logboek waarin u uw huidige plannen en doelen voor de toekomst documenteert, een kortetermijngeheugen van recente prestaties en successen, een maandelijks dagboek om u eraan te herinneren dat u elke dag iets moet doen, en een portfolio van uw geschreven werk lees meer. Dit is een geweldige manier om het dagboek te gebruiken als een soort planningstool, omdat je de momenten en gebeurtenissen die je interesseren kunt vastleggen en zo dingen effectiever kunt doen. Elk van deze verschillende secties wordt ook gebruikt als een opstap naar het voltooien van de belangrijkste doelen van uw schrijven.

Bullet journaling is niet alleen het gebruik van een gewoon oud blanco dagboek; dat is echter een van de meest populaire toepassingen. Je kunt ook gekleurde washi-tape, magneten, stickers of iets anders gebruiken dat je inspireert, aangezien het dagboek je canvas zal zijn. In feite kan bijna alles bij het schrijven van een dagboek, zolang je er maar aan denkt om het te zien als een "het schrijven van een meesterwerk" -project. Onthoud dat, als je het nog niet doet, schrijven een van de beste manieren is om met stress, frustratie, burn-out en alles wat je nog meer teistert, om te gaan.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: Mylovelynotebook.nl