Energielabel aanvragen voor uw huis

Energielabel aanvragen voor uw huis

energielabel woning aanvragen

Ga voor het aanvragen van een energielabel voor uw woning eerst naar het webportaal van de overheid. Zodra u inlogt met uw DigiD, vindt u het officiële formulier dat u moet invullen. Een gecertificeerde energielabelexpert controleert en verifieert de gegevens van de woning. De deskundige komt niet bij de woning langs, maar gebruikt bewijsmateriaal van de computer om u het label te geven. De expert houdt je op de hoogte en legt het label vast in een officiële Nederlandse database Energielabel aanvragen voor je woning | vanaf €349. Alle gecertificeerde energielabelexperts zijn onafhankelijk en werken in opdracht van de overheid om deze informatie te verstrekken aan de mensen die het nodig hebben.

Voordat u een woning verkoopt, moet u eerst een energielabel aanvragen. Dit komt omdat u het aan potentiële kopers moet geven. Er staat een boete op als je die niet hebt. De kosten variëren afhankelijk van de omstandigheden. U kunt ook overwegen om een energieprestatieadviseur in te huren. Een energieadviseur beoordeelt de isolatiewaarde van uw woning en berekent de energieprestatie. Een energielabel gaat 10 jaar mee en moet worden verstrekt voordat u uw woning verkoopt.

Een energielabel geeft aan hoe zuinig je woning is en het is een goede manier om geld te besparen op de energierekening. Energiezuinige woningen zijn comfortabeler om in te wonen en zijn beter voor het milieu. Energielabels worden uitgedrukt in de klassen A tot en met G, waarbij A het meest energiezuinig is en G het minst efficiënt. Voor zeer energiezuinige woningen gelden extra specificaties, zoals label A+. Energielabels zijn niet alleen belangrijk voor consumenten, maar ook voor verkopers. Bij verkoop of verhuur van een woning moet u een geregistreerd energielabel overleggen. Anders kunt u een boete krijgen van maximaal 20250 euro.

Meer info over dit artikel: https://www.energielabelperfect.nl/