Tips om een radiator in een radiatorombouw te installeren

radiator conversie

Tips om een radiator in een radiatorombouw te installeren

Onder radiatorombouw valt een radiatormodificatieproces en daarom is dit een zeer belangrijke stap. Voordat u het conversieproces start, moet u ervoor zorgen dat u voldoende ruimte heeft voor het conversieproces, een voeding, een paar gereedschappen en een niveau. Nadat u alle bovengenoemde apparatuur hebt verzameld, moet u eerst het bestaande radiatorsysteem loskoppelen. Snijd vervolgens de leiding die op de radiator is aangesloten door en verwijder deze uit de radiatorbehuizing – radiatorbekleding – en verwijder de radiator. Om de leiding te beschermen, moet u deze afdichten met radiatorpasta.

De volgende stap is het markeren van de radiatorleidingen en het radiatoromhulsel – radiatorbekleding – met de juiste letter(s) om de buis of radiator te identificeren 123ombouw radiator ombouw. U kunt wat rubberen of plastic markeringstape gebruiken om een nette lay-out op het radiatorsysteem te maken. Verwijder daarna het radiatorsysteem en bevestig de buisfittingen aan de buizen en het radiatorsysteem door te solderen. Als de radiator een vierkante vorm heeft, markeer dan de radiatorbehuizing op zijn zijkant – om een rechte rand te geven bij bevestiging aan het radiatorsysteem.

Als alles klaar is, is de volgende stap om alle stukken bij elkaar te plaatsen en de radiator te installeren. De installatie kan een beetje lastig zijn als u niet bekend bent met dit type radiatorinstallatie. U kunt hulp vragen aan het personeel in uw plaatselijke ijzerhandel en de plaatselijke loodgieter. Als u echter geld wilt besparen en het radiatorsysteem ook op een georganiseerde manier wilt installeren, kunt u ook enkele online radiatorombouwinstructies volgen. Sommige van deze instructies tonen zelfs video-tutorials – dat kan echt helpen als je meer wilt weten over radiatorinstallatie!

Klik op de link: https://123ombouw.nl