Een radiatorombouwset samenstellen

radiator conversie

Een radiatorombouwset samenstellen

Een radiatorombouwset is nodig als u een heavy-duty radiator met 4 rijen in uw voertuig heeft. Deze sets bevatten de beugels, isolatoren en kernondersteuning. De kernsteun is waar de radiator op rust. De bovenste beugel bevat ook een kleine rubberen isolator om te voorkomen dat het water eruit spat. Standard-duty auto's hebben meestal kleinere geïsoleerde bovenbeugels lees meer. Raadpleeg een professional als u een meer gecompliceerde conversie nodig heeft.

U dient eerst het warmteverlies via het bestaande systeem te meten. Meet ook de warmtewinst van de radiator. De hoeveelheid warmte die verloren gaat, hangt af van de hoeveelheid warmte die u wilt afvoeren. Met het warmteverlies kunt u berekenen hoeveel extra eenheden warmte u nodig heeft. Een goede vuistregel is om dezelfde verhouding oude en nieuwe radiatoren te gebruiken. U kunt maximaal twee verschillende soorten kachels installeren, of zoveel als u nodig heeft, afhankelijk van hoeveel ruimte u in de kamer heeft.

Een andere belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een radiator is het warmteverlies van de originele radiator. Het conversieproces omvat het meten van de bestaande straling om de vierkante meters van equivalente directe straling te bepalen. Dit zal helpen bepalen of de radiator het gebouw kan verwarmen wanneer er warm water doorheen stroomt. Het is belangrijk op te merken dat dikkere radiatoren het koelvermogen aan de achterkant van het voertuig verminderen. Zoals bij elk ander verwarmingssysteem, is het belangrijk om te begrijpen hoe dit werkt en wat u moet doen om een succesvolle conversie te garanderen.

Voor meer informatie zie: 123ombouw